Köpvillkor

Köpvillkor

Alla varor på vår hemsida anges med pris inklusive moms. För att handla på winty.se behöver du vara minst 18 år gammal. Om du är under 18 år måste du ha målsmans, d.v.s. förälders, tillstånd.


Winty reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på vår vår hemsida exempelvis fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation, felaktigt lagersaldo samt felaktiga priser. Winty har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara som Du har beställt så kommer vi naturligtvis att meddela dig om detta och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan winty.se fortsätter med beställningen.


Betalsätt

Du kan betala med swish och Klarna


Leverans 

När vi mottagit din beställning skickas automatiskt en bekräftelse till e-post med information om din beställning. Spara din orderbekräftelse för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundservice. 

 

Ångerrätt

Du har enligt lagen om distanshandel rätt till 14 dagars ångerrätt när du handlar online.

Om du vill nyttja ångerrätten eller öppet köp kan du skicka ett mail inom tidsfristen till vår kundtjänst på [email protected].

Du kan även utnyttja din ångerrätt genom att använda Konsumentverkets standardformulär som finns längre ned under denna rubrik.


Vill du lämna tillbaka, reklamera eller byta varor köpta på winty.se skickas varorna tillbaka via posten. Du som konsument står för fraktkostnad tillbaka och ansvarar för att returen når oss. Vi rekommenderar att du skickar din retur som spårbar. När vi har mottagit och registrerat din retur sker en återbetalning genom Swish inom cirka 2-5 bankdagar. 

Använd gärna originalförpackningen när du returnerar en vara. Varan ska vara komplett. För att kunna ångra ditt köp får du prova produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den, vilket normalt är en gång. Du får självklart öppna produktförpackningen om det behövs för att undersöka varan. Winty.se har rätt att göra ett värdeminskningsavdrag om varorna kommer tillbaka i försämrat skick.


Vid frågor om ångerrätt, öppet köp och returer är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via mail till [email protected]


KONSUMENTVERKETS ÅNGERBLANKETT 


Vill du returnera  eller reklamera din vara?

 

 

Reklamationsrätt

Vi tillämpar Konsumentköplagens reklamations rätt, vilket ger dig som kund rätt att reklamera en produkt i upp till 3 år. Vi följer även de riktlinjer som är uppsatta av Konsumentverket och vid en eventuell tvist följer vi alltid ARNs (Allmänna reklamationsnämnden) rekommendation.


För att nyttja reklamationsrätten kontakta kundtjänst på [email protected]. Vid kontakt via mail, vänligen bifoga ordernummer från köpetillfället och en bild på varan. Reklamationen bör inkomma inom skälig tid från det att felet upptäcktes. I de fall winty.se behöver andra uppgifter för vidare handläggning av ärendet, kommer du att meddelas om detta.


Ångrat köp

Om du utnyttjat din ångerrätt genom att skicka varorna till oss med posten, betalar vi tillbaka vad du har betalat snarast eller senast inom 14 dagar från den dag då vi tog emot returen. Du som konsument står för fraktavgiften.

 

Ej uthämtade paket

Varor vilka levereras som paket till postens utlämningsställe aviseras med sms till din mobil och ligger kvar i två veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-.


 

Tillämplig lag och tvist

Vi på winty.se försöker alltid lösa tvister direkt med våra kunder. Om vi trots allt inte lyckas komma fram till en lösning har du som konsument möjlighet att kontakta en lokal alternativ tvistlösningsnämnd för att framföra ditt klagomål. Winty.se har åtagit sig att följa beslut och rekommendationer från Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) såsom alternativt tvistlösningsorgan. Du kan därmed kontakta ARN rörande ditt anspråk mot Winty.se


Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23, Stockholm

Sverige

http://www.arn.se


ARN är inkluderad i den nationella registret av godkända tvistlösningsnämnder enligt de krav som uppställs i enlighet med Europaparlamentets och rådets direktiv 2013/11/EU av den 21 maj 2013 om alternativ tvistlösning vid konsumenttvister:

http://ec.europa.eu/consumers/odr/


Winty.se 

Snidaregatan 2B 

432 43 Varberg

Sverige

Organisationsnummer: 7310204669

E-mail: [email protected]

Läs mer på Europeiska kommissionens webbplats; Avtal och beställning

När du handlar från www.winty.se, godkänner du de aktuella köpvillkoren. Detta innebär att du och Winty.se blir bundna av dessa villkor och som de var skrivna vid köptillfället.


Vid beställning på www.winty.se, lägger du varan/varorna i kundkorgen. Om du har fått en rabattkod som du vill använda, anger du även denna i kassan. För att ditt köp ska kunna slutföras, krävs att du har läst och godkänner Wintys behandling av dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Innan du slutför köpet genom att klicka på "Slutför köp", ansvarar du som kund för att de uppgifter du angett i kassan stämmer. Om du efter slutfört köp, vill ändra någon av de uppgifter du angett, kontaktas Winty.ses kundtjänst via mail till [email protected]